Roskiksesta tosiaan löytyy kaikenlaista. Löytöjäni on astiat,iso  vanha ”pahvinen” matkalaukku, kahvinkeittimen pannuja, isoja lasilasipurkkeja ( karhu ja ilves) , maljakoita ja kirjoja. Laukun takana osittain näkyvät taulut on myös pelastettu työpaikan roskakasasta. Kehykset on rikki. Ne tarvitsee vain naulainta ja liimaa.



Paras löytöni oli tuolit, jotka entinen työnantajani oli heittänyt kuormalavalle, kun tehtiin tyhjennystä remonttia varten. Sain neljä uutta tuolia ruokapöydän kaveriksi ja kolme puutarhatuolia. Kangas oli tuoleissa… hhmmm… värinen, joten päälystin ne uudestaan ja puupinnat pesin vain laimealla mäntysuopa vedellä ja wot kun tuli hienot vaikka itse kehunkin.  Ja muuten tuo mattokin on käyttämätön ja roskiksesta. :)



leima tuolin pohjassa.  Lukee Vico Magistretti original desing. Entinen työntekijä muisteli, että tuoli olisi ollut uusia joskus 70-luvulla.Itse olen saanut selville seuraavaa.  Tuoli muistuttaa paljon Askon valmistamaa Safran tuolia, joka on ollut ensimmäisen kerran esillä 1977 Kööpenhaminan messuilla. Osaanko joku kertoa enemmän tästä?



Toinen löytö vastaavassa yhteydessä oli vanhaa arkistoa siivotessa… vanha kirjevaaka. Toimii.


 Samaisessa arkistohuoneessa oli myös roskiin menossa arkistointiin tarkoitettuja tukevia pahvilaatikoita sekä kortistolaatikoita. Arvatkaa vain kuka niistä otti parhaat päältä. Laatikot laitoin hattuhyllylle  ja niissä on tumput, pipot ja kaulaliinat siististi säilössä.

Isä löysi lähialueen roskiksen vierestä siistit umpipuiset sängynpäädyt, mutta kun ei ollu millä niitä olisi kuljettanut, täytyi jättää sinne. Liian painavat kannettavaksi. Harmi , koska ne oli hienot.