torstai, 26. helmikuu 2009

Lampaankääpä-tattipiirakka

 

Nyt tahtoo vaan kokata kaikkee uutta. Viikonlopun iltapala ratkesi, kun löysin Etlarin eväät sivustolta ihanan piirakan. Sivuilta löytyy paljon helppoja ja nopeita ruokia.

Lampaankääpä-tattipiirakka

pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
100 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
½ tl suolaa

täyte:
3-4 dl perattuja pilkottuja tatteja ja lampaankääpää
150 g pekonia
1 sipuli
persiljaa
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1dl maitoa
mustapippuria

1. Nypi margariini, jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan sekä kaurahiutaleet tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita joukkoon vesi. Vaivaa ja levitä taikina uunivuokaan.
3. Esipaista pohjaa 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Paista sieniä hetki pannulla.
5. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja persilja sekä pilkottu pekoni. Mausta pippurilla. Paista kunnes pekoni on kypsynyt.
6. Levitä sieni-pekoniseosta esipaistetulle piirakkapohjalle.
7. Sekoita kananmunat, kermaviili ja maito keskenään. Kaada seos piirakan päälle.
8. Paista uunissa 20 minuuttia 170-asteessa tai kunnes täyte on hyytynyt.
9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit

Ladataan...