Taas pukkaa reseptiä. Ostin siskonmakkaroita itselleni ja ensin oli tarkoitus tehdä keitto. Kuitenkin ajatus perinteisestä keitosta tympi joten koekeittiö valmisti seruaavan ruuan. Olen joskun tehnyt keittämällä ensin raa'at makkarat ja sitten paistanut, mutta nyt kokeilin miten onnistuu raa'an massan paistaminen suoraan. Ja hyvinhän se meni. Kunhan on tarpeeksi öljyä eikä teen palleroita liian isoja.
Siskonmakkara-wihannesvokki
400g siskonmakkaroita
pussi wokkivihanneksia
öljyä
mausteita maun mukaan
(hunajaa)
Raa’ at siskonmakkarat voi käsitellä joko siis perinteisesti keittämättä pallerot vedessä tai kuten itse tein. Laitoin kuivalle ja kuumalle paistinpannulle karkeaa mustapippurirouhetta ja paahdoin rouhetta hiukan ( tulee pähkinäinen maku) sitten lisäsin öljyä ja valkosipulin kynsiä (siivuina) varoen ettei ne pala. Pursottelin raa ’asta makkarasta palleroita ja paistoin ne kypsiksi. Lopuksi lisäsin hiukan sulaneet wokkivihannekset pannulle. Paistelin 5-10 min ( niin että vihannekset on sulanut ja kypsyy hiukan) ja maustoin hunajalla.
Tarjoilin keitetyn riisin kanssa.
Pannulle voi laittaa öljyn sekaan jeeraa, carrya , chilinpaloja vain mielikuvitus on rajana ja miten tulista tietty haluaa. Raaka makkara imee itseensä ihan maun.
Kommentit