Teksi lainattu http://www.bazarforlag.fi/ josta bongailen luettavia kirjoja aina välillä

Jos Ridley Jones olisi nukkunut kymmenen minuuttia pidempään tai päättänyt matkustaa taksin sijaan metrolla, hän eläisi edelleen täydellistä valhetta, jota luuli elämäkseen. Hän olisi edelleen kolmikymppinen nainen, jolla on rakastavat vanhemmat ja ihana elämä.     

Mutta kohtalo on päättänyt toisin. Omituisen sattuman kautta hänen postilaatikkoonsa ilmestyy arvoituksellinen kirje. Kirje paljastaa, että hänen koko hänen siihenastinen elämänsä on ollut yhtä suurta valhetta.  

Yhtäkkiä Ridley joutuu kyseenalaistamaan itsensä ja perheensä, ja ajautuu samalla pimeyteen, jonka olemassaolosta hänellä ei ollut aikaisemmin aavistustakaan. Ridley ei voi tietää, ketkä ovat hänen kanssaan samalla puolella ja keillä on jotain salattavaa.

 

Pari katkelmaa heti kirjan alusta… näiden jälkeen kirja oli luettava loppuun.

 

……Kuvan nainen näytti niin selvästi minulta, että olisin voinut katsella omaa kuvaani. Lapsi hänen sylissään muistutti valokuvia itsestäni, vaikka samalla hetkellä tajusinkin, etten ollut koskaan nähnyt kuvia itsestäni niin nuorena. Kolmannessa lapussa oli puhelinnumero ja kysymys.

Siinä luki: ”Oletko sinä tyttäreni?”…..

…..Se oli jo toinen kirjekuori, johon oli mustalla kynällä ja samalla epäselvällä käsialalla kirjoitettu minun nimeni. Nostin sen lattialta ja palasin asuntooni. Maailma tuntui kieppuvan ympärilläni repiessäni kuoren auki. Sisällä kirjekuoressa oli 27. lokakuuta 1972 päivätty lehtileike, jonka otsikko kuului: ”Nuori äiti löydetty surmattuna, lapsi kateissa.” …..