Talven marjat ja sienet on nyt saatu talteen. Aivan ihanaa. Lauantai aamulla lähettiin liikkeelle, vaikka vettä satoi. Sade loppui puolen tunnun päästä ja perille, kun päästiin alkoi taivas seljetä.

Siinä sitten marssittiin apajille. Aluksi kyllä näytti siltä, että voih… ollaan myöhässä. Täällä on jo käyty. Ei mitä jatkettiin vaan matkaa ja poistuttiin pääpolulta kohti tuttua mäen nyppyä, minne ei enää ole polkua näkyvissä.
Huh… sieltä sitten löytyi valtava saalis. 30l puolukoita, 20 litraa suppilovahveroita. Sain vielä kolmisen litraa isoja mustikoita. Ei niitä voinut jättää. Tosin oli pakko jättää jo puolukoita ja paljoooon suppiksia metsään, kun ei ollut ämpäreitä enempää mukana. Autolla oli, mutta ei me sitten enää lähdetty hakemaan. Otimme äitin kanssa ämpäri mukaan lähdettiin katselemaan kangassieniä. Ei niitä ollut, mutta karvalaukkuja ja haapasieniä sitten saatiin putsattuna 10l.
Täytyy myöntää. Olen tyytyväinen saaliiseen, vaikka pakko oli jo loput jättää metsään. Ilta meni rattoisasti putsauspuuhissa.
Äiti lupas tehdä suppilovahveropikkelsiä ja sipuli-puolukkahilloa. JAM