Sain äidiltä aivan uskomattoman hyvää hilloa. Ensin teitty ei kertonut mitä siinä on. Puolukan tunnistin, mutta sipulia en. Naureskeli vain, kun yritin epätoivoisesti keksiä, kurpitsa, viinimarja, pihlajanmarja... porkkana...
Yksinkertaisti tulee
- 1 kg puolukkasurvosta
- 1 kg sipulia ( kuulotetaan kuivalla pannulla aivan pehmeäki, missään nimessä ei saa lisätä rasvaa
- 1 kg hillosokeria
Puolukkasurvos kuumennetaan ja siihen lisätään sipulit, jotka soseutetaan, ja lopuksi sokeri, jonka annetaan pussinohjeen mukaan "kiehua" 10-15 min. Purkitataan. Säilyy kuulemma lämpimässäki.
Hillo käy suoraan paahtoleivän päälle, riistaruuan kanssa, maistoin letuillekin ja toimi hyvin.
Kommentit