Sain äidiltä aivan uskomattoman hyvää hilloa. Ensin teitty ei kertonut mitä siinä on. Puolukan tunnistin, mutta sipulia en. Naureskeli vain, kun yritin epätoivoisesti keksiä, kurpitsa, viinimarja, pihlajanmarja... porkkana...

Yksinkertaisti tulee

  • 1 kg puolukkasurvosta
  • 1 kg sipulia ( kuulotetaan kuivalla pannulla aivan pehmeäki, missään nimessä ei saa lisätä rasvaa
  • 1 kg hillosokeria

Puolukkasurvos kuumennetaan ja siihen lisätään sipulit, jotka soseutetaan, ja lopuksi sokeri, jonka annetaan pussinohjeen mukaan "kiehua" 10-15 min. Purkitataan. Säilyy kuulemma lämpimässäki.

Hillo käy suoraan paahtoleivän päälle, riistaruuan kanssa, maistoin letuillekin ja toimi hyvin.