Heffernan, William : Verivelka

Jännitystä, mafian kiemuroita ja romantiikkaa sopivasti samoissa kansissa.

Ensin luulin, että tämä kirja on se VERIVELKA, mistä elokuva on tehty. Eipä ollut, kun en sitten muistanut kirjailijaa kirjastossa ja tämä tuli ensin eteen.  Ei huono kirja.

Kirjassa nuori reportteri Jennifer Brady päättää kirjoittaa perusteellisen tarinan komeasta ammattiyhdistysmiehestä Tony Marcosta. Hän haluaa nähdä asiat positiivisessa valossa. Jenniferiä jutun kasaamisessa auttaa Marcon entinen hyvä lapsuuden ystävä, poliisi Pete Moran.

 Sataman väkivaltaisuus, liiton korruptio, liiton sisäiset juonittelut , rakastajatar ja Tonyn nymfomaani vaimo….lisää pettymyksiä jne. 

Kirjassa kerrotaan nykyhetken, tapahtumissa elettiin  1980-lukua, rinnalla Tony  ja Peten tarinaa 60-luvun Brooklynissä. Miten pojat tekevät työtä ahkerasti molemmat tahoillaan Pete kaupassa ja Tony satamassa. Ystävyys joutuu lujille, kun Pete joutuu Vietnamin sotaan ja hänet ilmoitetaan kadonneeksi. Tony ja Peten silloinen tyttöystävä  Mary Beth luulevat  Peten kuolleen ja ajautuvat yhdessä sänkyyn. Pete palaa sodasta ja saa selville mitä on tapahtunut….. siitä alkaa hautua kosto.