Tänään oli maa jäässä, kun lähdin kävelemään töihin. Yhtä äkkiä vaan tuli mieieen syksy ja sieniretkemme. Luonto oli kauneimmillaan ruskan väreissä ja aurinkokin paistoin. Paistoimme nuotiolla makkaraan ja nautimme luonnon hiljaisuudesta.  Puolukoista ei ollut tietoakaan, mutta saimme 27 litraa suppillovahveroita. Ennätys tähän mennessä. Osasta tehtii pikkelsiä ja loput kuivattiin. Pikkelssin ohje on yksinkertainen:

Suppilovahveropikkelssi         (Teija Sopanen)

1dl väkiviinaetikkaa

1dl omenaviinietikkaa

2dl vettä

½ kg sokeria

10 neilikkaa

1 iso kanelitanko

( pari muskottikukkaa)

½ tl suolaa

 

Kun kaikki nämä ainekset ovat kiehahtaneet (sokeri sulanut), lisää runsaasti suppilovahveroita (n 2l)

eivät peity liemeen jää näkyviin. Keitä 20-30 min. Suppiloiden kosteus määrää miten kauan keitetään

oikein märkiä voi kuivattaa yön yli) ja miten hillomaista pikkelssistä tulee. Purkita. Ei tarvitse edes säilyttää jääkaapissa runsaan sokerin ansiosta.