Kohta varmaan kyllästytte näihin mun resepteihin. Tässä silti pari ihanaa herkkua. En muista mistä nämä on mulle kulkeutunut. Saanut joskus joltain ja jäänyt sitten reseptimappiin unhoon, kunnes taas eilen löysin ne. Nyt tiedän mitä lomalla teen.
KARPALOPIIRAS 8–10 palaa
taikina
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl voisulaa
2 rkl omenasosetta
1/2 dl siirappia
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
4 1/2–5 dl karpaloita
2 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 muna
2–4 rkl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
2–4 rkl kookoshiutaleita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26–28 senttiseen piirasvuokaan.
Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa 15 minuuttia.
Yhdistä kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia..
JUUSTOKEKSIT 25–30 kpl
100 g parmesaania/ muukin juusto käy makua antaa esim vahva mustaleima
100 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl paprikajauhetta
½–1 tl oreganoa
ripaus cayennenpippuria
¼ tl suolaa
1 keltuainen
Raasta juusto hienoksi. Paloittele voi. Nypi juustoraaste ja voi kuivien aineiden kanssa. Lisää lopuksi keltuainen ja nypi valmiiksi taikinaksi. Painele taikina litteäksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia.
Kauli taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pieniä keksejä.
Nosta keksit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 10 min.
Kommentit